ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο Στέφανος Οικονόμου στην εκπομπή της ΕΡΤ "Από τις έξι"
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ

Μπορείτε να αναλάβετε την διαμεσολάβηση με την τράπεζα;

Οι δικηγόροι του γραφείου μας μπορούν να αναλάβουν την διαπραγμάτευση με την δανείστρια τράπεζα προκειμένου να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός ακόμη και πριν την κατάθεση σχετικής αίτησης υπαγωγής στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει καλύτερους όρους αποπληρωμής του δανείου ακόμη και μείωση χρέους και θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη τις βιοτικές ανάγκες του οφειλέτη, τα εισοδήματα αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περίπτωσης.

Σημαντικό είναι ο οφειλέτης και ο δικηγόρος του να προσπαθήσουν την ρύθμιση των οφειλών στα πλαίσια των μακροπρόθεσμων και όχι των βραχυπρόθεσμων ρυθμίσεων που προβλέπονται για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Πλέον μετά την θέσπιση του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών αλλά και τις αλλαγές του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την προστασία της κύριας κατοικίας, η επικοινωνία του οφειλέτη με την τράπεζα μέσω του δικηγόρου του είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα στα οποία θα πρέπει ο οφειλέτης να δίνει  σημασία και να ανταποκρίνεται στα αιτήματα της τράπεζας καθώς ο χαρακτηρισμός του ως μη «συνεργάσιμος δανειολήπτης» μπορεί να του στερήσει ακόμη και την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Το τι ακριβώς όμως είναι ο συνεργάσιμος δανειολήπτης είναι μια έννοια η οποία αποκρυσταλλώνεται ειδικότερα στην κάθε περίπτωση και οι δικηγόροι του γραφείου μας είναι εδώ για να σας συμβουλεύσουν, για κάθε υπόθεση σχετική με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.